Czwartkowe obiady komentowane w Restauracji Naftaya - kulinarne spotkania z polską kuchnią
Już 16 listopada (czwartek), Restauracja Naftaya zaprasza na wyjątkowe spotkanie kulinarne, podczas którego serwowane będą wyśmienite dania, osadzone w polskiej tradycji i kulturze.
Dania związane z danymi miesiącami nie tylko szczególnie smakują ale niosą swoimi symbolami konkretną opowieść.
W szczegóły kuchni staropolskiej związanej z listopadem oraz listopadowe tradycje i obyczaje, uczestników spotkania wprowadzi ekspert – dr hab. Lucyna Rotter.
W trakcie listopadowego obiadu dowiemy się m.in.:
- czy listopad pachnie kuchnią staropolską?
- czy listopad może mieć swoje potrawy?
- dlaczego kuchnia inaczej pachnie w listopadzie a inaczej w kwietniu?
- co podać na obiad z okazji Urodzin Rzeczypospolitej?
- jakie dania były gotowane na okoliczność słowiańskich dziadów?
Uczestnikom spotkania podany zostanie 4 daniowy obiad, składający się z:
- przystawki,
- zupy,
- dania głównego,
- deseru.
Na popitkę serwowany będzie wyśmienity grzaniec.
UWAGA!
Dla wszystkich uczestników spotkania przygotowano także prezent - niespodziankę.
Koszt uczestnictwa: 119 zł / os.
Szczegóły i rezerwacja pod numerem tel.: 536 307 082
Na wydarzenie obwiązuje rezerwacja miejsc.
Czwartkowe obiady komentowane, to cykl comiesięcznych (czwartkowych) spotkań kulinarnych, odbywających się w Restauracji Naftaya.
Każde ze spotkań nawiązywać będzie do kuchni danego miesiąca i wzbogacone będzie o komentarz eksperta, związany z polskimi tradycjami i obyczajami obwiązującymi w danym miesiącu.