Fundacja Educare et Servire z Dębicy oraz firma EVACO Sp. z o.o. z Krakowa przygotowały cykl bezpłatnych szkoleń gastronomicznych w ramach projektu „Mistrzowie Kuchni” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego.
Projekt jest skierowany do mikro i małych przedsiębiorstw prowadzących działalność związaną z zakwaterowaniem i usługami gastronomicznymi na terenie województwa podkarpackiego oraz ich pracowników wykonujących pracę w strukturach organizacyjnych tych firm na stanowisku kucharz/ka, szef/owa kuchni, personel kuchenny zajmujący się przygotowaniem potraw. Przedsiębiorstwo musi posiadać prawo do otrzymania pomocy de minimis, natomiast pracownik musi być zatrudniony na umowę o pracę, posiadać wykształcenie kierunkowe i minimum roczne doświadczenie zawodowe oraz nie posiadać certyfikatu czeladniczego w zawodzie kucharz.
Udział w projekcie jest bezpłatny.
Program szkoleń obejmujący 80 godzin szkoleniowych prowadzonych przez znakomitych trenerów zapewnia zapoznanie się z nowymi trendami sztuki kulinarnej oraz z nowoczesnym sprzętem gastronomicznym.
W ramach projektu zostaną zrealizowane trzy edycje szkoleń: wrzesień – grudzień 2013, listopad 2013 – marzec 2014, luty – czerwiec 2014. Rekrutacja trwa.
Szczegółowych informacji o projekcie udziela: